fbpx
  • Studio Frid Hälsoutbildningar AB

Inspiration – Energi – Kunskap

Helena heter jag och är holistisk rådgivare inom träning, kost och hälsa sedan 2008. Grundare av Studio Frid i Malmö AB som idag är Malmös ledande yoga & pilatesstudio med tillhörande behandlingsavdelning.

Numera jobbar jag enbart med utbildningsföretaget, Studio Frid Hälsoutbildningar AB, där jag utbildar terapeuter i olika metoder för lymfhälsa. Jag håller grundkurser i lymfmassage i Malmö, grundkurser i Gua Sha och koppning för ansikte samt grundkurs i lymfkoppning kropp och ansikte.

Förutom utbildningar föreläser jag om ”Lymfhälsa & Klimakteriet”. Klimakteriet är en omvälvande tid. Redan i 40-årsåldern börjar könshormonerna spöka för en del och känslor som att inte känna igen sig själv, varken mentalt eller kroppsligt är väldigt vanligt.

Vanliga symptom är:

  • Viktuppgång
  • Svullnad
  • Stressintolerans
  • Hjärndimma
  • Ansiktskonturerna blir slappa
  • Smärta/värk
  • Celluliter
  • Dålig hållning

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, både den fysiska delen och mentala måendet. och har genom en rad år utvecklat olika kurskoncept inom yoga och pilates i kombination med stressreducering och andningstekniker.

Med en pedagogisk universitetsexamen i botten har jag vidareutbildat mig till friskvårdsterapeut, kostrådgivare KBT, friskvårdsmassör, lymfmassör, koppning och tejpning för främjat lymfflöde samt en rad pilatesutbildningar på både matta och maskiner. Specialutbildningar i träning för kvinnor i klimakteriet, diastasis recit och före- och efter graviditet har jag också hunnit med samt en 200 h yogalärarutbildning.

Jag fortsätter att ligga i framkant för nya trender inom hälsa och friskvård för att kunna ge dig fler ”redskap” i ditt företagande.

Helena Hagman