fbpx
  • Lymfpromenad

Lymfpromenad Malmö

Lymfpromenad är ett enkelt, roligt och effektivt sätt att få fart på och hålla igång ditt lymfsystem. Under en lymfpromenad gör du övningar som öppnar upp för ett bättre flöde i lymfsystemet samtidigt som du är ute och går. Man gör övningar i en speciell ordning baserat på hur lymfsystemet fungerar.

Konceptet med lymfpromenader är utformat för att ge alla en möjlighet att självständigt påverka och förbättra lymfflödet i kroppen. Det är ett perfekt komplement till lymfmassage och annan behandling för lymfsystemet. Brukar du redan promenera kan du lägga till lymfövningar och få en bra rutin med effektiv egenvård för lymfsystemet. Lymfpromenader kan också vara ett sätt att skonsamt komma igång och röra på dig.

Träningsprogrammet passar för personer med stillasittande arbete som har lätt att gå upp i vikt/samla vätska i kroppen, personer med eller utan ödem/lymfödem, personer som har svårt att få till träningstid i vardagen eller bara vill lägga till en dimension extra under sin Power Walk.

Volymminskning och bättre hälsa
En viktig uppgift lymfsystemet har är att transportera bort överskottsvätska från kroppens vävnader. . Om lymfsystemet är trögt stannar mer vätska kvar i vävnaderna än vad som transporteras bort. Det bildas en svullnad, eller ett ödem, vilket kan uppfattas som fett även om det bara är bunden vätska som behöver komma loss. Lymfsystemet behöver få hjälp att öppna upp stopp för att få bort vätskan. Vet man inte hur så blir vätskan kvar och det blir ytterligare ansamling.

Övningarna under en lymfpromenad passar väldigt bra för dig som har diagnosen lymfödem men passar även mycket bra för dig som märker av svullnad och envis vätskeansamling och önskar minska i volym i armar, bröstrygg och hals.

Ge din övriga träning en skjuts
Du kan enkelt och med bra resultat kombinera lymfpromenad med annan träning. Efter som lymfflödet forslar bort slaggprodukter och mjölksyra som bildas under intensivare träning så gör lymfpromenader annan träning effektivare och mindre påfrestande för kroppen. Återhämtningen blir bättre mellan träningspass och träningsvärk minskar. Du kan också använda lymfpromenader för att komma igång och röra på dig på ett skonsamt och välgörande sätt för kroppen.